It is impossible to say how first the idea entered my brain; but once conceived, it haunted me day and night


En tanke

"Att göra allting man inte ska gör är väl bättre än att man inte gör någonting alls?"

Det är ungefär så man kan beskriva denna dagen så här långt. Det känns som jag har fått en massa saker gjorda, men på samma gång är det saker som inte var meningen att jag skulle göra nu. Min filosofi är att man ska göra lite det man känner för just för stunden, annars blir ingenting gjort. Nu har jag suttit och skickar cv, designat en mycket vacker blogg och kikat över min veckoplanering. Att skriva om chipstillverkare i Ungern eller vad det nu var kändes inte lika lockande.

Måndag 11.07Godmorgon!
Just nu sitter jag på tyskalektion. Vi kikar på film som vi brukar göra på måndagar så det är helt okej. Jag går sen dag idag, eller halv 4 ser jag som sent i alla fall. Efter skolan blir det ridning och det lilla vanliga. Ska försöka hinna med lite träning hemma också :)

Nu ska jag kila ner och äta, mat är livet, hahah.

Aerobics

Jag ska strax gå iväg på aerobicsen som börjar idag. Känner mig riktigt taggad när jag vet att det kommer bli både ruskigt jobbigt men väldigt kul! Aerobics är en sån bra tränign eftersom det stimulerar muskler i hela kroppen. På det passet som jag går finns även några inslag av zumba samt styrketräning - perfekt med andra ord!

Jag passade på att bli lite nyekiperad i form av ett par nya träningsdojjor från Nike! Hur sköna som helst! :) Stötdämpningen i hälen var riktigt bra vilket jag uppskattar eftersom jag går hårt på hälarna.


Tjejkväll

Tjejkvällen igår/inatt/idag blev verkligen lyckad! Jag var hemma hos Victoria tillsammans med Julia, Frida och Mathilda.
Vi hade det jättetrevligt och det var hur kul som helst ♥
Tänker låta bilderna berätta om en del av det vi gjorde.


What are you waiting for

Godmorgon!

Idag är jag på sådär galet bra humör som man kan vara ibland! Utvilad och riktigt pigg känner jag mig, det är inte ofta det händer. Stensomnade på sängen med kläderna på direkt när jag kom hem igår, och där gick den dagen... Men med 15 timmars underbar sömn är jag fit for fight igen!
Ska fortsätta städningen, fixa kaniner och hästar och jobb och sedan göra mig redo för en kanonkul tjejkväll med de bästa tjejorna!
Kameran åker med, det kan ni räkna med! :D

FredaaaagJag har blivit lite beroende av alla söta bilder som jag hittar här.


Chace CrawfordDör lite smått...

-Idag finns inget annat att säga än att JAG ÄR TRÖTT! Får skylla mig själv som sovit 3 timmar i natt för det var lätt värt det! Hade riktigt grymt kul igår, jiiihaaa! Satte förövrigt så gott som spagaten både igår och idag, känns fint!

Matten slutar snart, jag har sovit nästan hela lektionen, hihihi. Har ett engelskamöte kvar senare om betyg, sedan tänker jag packa ihop mina saker och möta upp mamma i stan. Vad som händer sedan får tiden utvisa, inga planer i alla fall :)

Wiiiiiiie

Blir ingen vidare uppdatering idag. Skoldagen är avklarad utan bekymmer, jag är hemma och ska slänga i mig lite mat, duscha, packa ner mig själv och nya grejer och bege mig mot staden. Party på G! :D Höres mer imorgon!


Stuffs


Sweets

Såå gulligt!
Jag längtar verkligen till sommaren och efter att gå ut och ha picknick. Så grymt mysigt ju!

Tisdag

Inte blev det mycket till uppdatering idag så får sammanfatta dagen lite kort innan det blir dejt med kudden om 2 min. Gick upp vid 6 imorse, ganska förvånad över att orka gå upp tid måste jag erkänna :) På torget mötte jag upp min bästa Frida och vi väntade länge för att sedan kunna åka den bästa av alla bussarna! På skolan började en ny kurs - Datorkunskap. Den visade sig inte alls vara som jag trodde och vi fick nog en mindre chock, men kul var det i alla fall.

Sedan hade vi en låååång ISP, då menar jag verkligen lång. ISP betyder Individuell studieplanerad tid och är någonting som min skola har. Man kan helt enkelt jobba med det man behöver utan att det är närvaroplikt och man kan även boka möten med lärare och så vidare.
Vi brukar ta ISP tiden som rast... hihi. Så vi gick runt och pratade med trevliga människor. Det är inte så dumt det heller!
Sedan hade jag tyska, det var helt okej trots grammatik.

Ikväll har vi haft e kiropraktorbehandling på Sixten. Han hade lite låsningar som hon fixade till och han var redig kille. Efter det hade jag dressyrträning med Ginnie och det gick hur bra som helst! Vilken häst alltså när vi lyckas hitta rätt conection! ♥ Sedan hade vi stalljouren vilket gick rätt snabbt.

Nu efter en bra stunds slöande är det dags att sova. Imorgon ska jag vara hemma liksom kommande onsdagar terminen ut. Bara mentortid en halvtimme och inget som jag offrar en massa tid på.
Nyttiga bär

Något som är gott och nyttigt och lätt att få tag på är vanliga svenska bär. Det kan man köpa i vilken mataffär som helst. Här under är några bär och deras egenskaper. Källa


Blåbär
Blåbärs antioxidanter är skyddande mot flera cancerformer och har goda effekter på hjärnan.
De skyddar mot urinvägsinfektion hjärt- och kärlsjukdomar tack vare dess naturliga antibakteriella ämnen. Rika på mangan och järn och fungerar lika bra färska, som frysta.

Jordgubbar
En klassiker som innehåller en väldigt hög dos av antioxidanter. Ekologiska jordgubbar är bäst, de har högre halt cancerbekämpande ämnen, samt mer smak, sötma och färg. Rikliga på kalium, C-vitamin och folsyra.

Lingon
Ett svenskt bär som innehåller bland annat B-vitaminer, C-vitamin, magnesium och kalium.
Lingon innehåller många av de ämnen som bekämpar tumörceller i kroppen.

Körsbär
Om man äter körsbär regelbundet så minskar man inflammationerna i kroppen. Bären innehåller extremt mycket C-vitamin, men passa dig för torkade körsbär, de innehåller extremt mycket socker.

Hallon

Bären har en naturlig effekt mot virus, bakterier och svamp. De är rika på c-vitamin, folsyra, koppar och järn. Hallon har även förmågan att öka fettförbränningen. Frysta hallon har nästan lika högt näringsvärde som färska, så se till att ha en påse bär i frysen till smoothies och gardering.

Björnbär
Bären innehåller mycket kalium som har skyddande egenskaper mot cancer och hjärt- kärlsjukdomar. Björnbär finns att köpa som frysta eller i juiceform.


Min personliga favorit är hallon! Jag köpte en påse i förra veckan, såååå gott! :)


En styck Matilda

I brist på annat :)

Notlagret.se

Vincent

14 Maj 2007.

Jag saknar dig min finaste ponnyplutt! En dag ska vi ses igen ♥♥

✝ 1998- 16/3 2009

Jag minns de sista dagarna som om det hände igår. Jag minns alla detaljer, alla känslor, allt. Jag kunde ingenting göra. Hela situationen var bara så fruktansvärt frustrerande. Det värsta av allt var att behöva ta beslutet, och sedan bara låta det ske. I den stunden lovade jag mig själv att aldrig göra om samma sak om jag inte var absolut tvungen. Det var det värsta jag någonsin ha gjort, att ta beslutet om att min bästa vän skulle dö. Den känslan bär jag med mig varje dag vart jag än är.
Den stunden där jag satt ensam hemma i köket och bara tittade på klockan och räknade ner, då lovade jag mig själv att ingen någonsin skulle behöva dö för min skull eller för att jag bestämde det mer. Det är så det måste förbli.

Monday morning

Måndag morgon och jag mår inget vidare. Illamåendet vägrar helt enkelt att ge med sig. Hade behövt åka till skolan, men hellre sitta hemma en stund till och försöka plugga lite än att sitta i skolan och göra samma sak. Får se hur det blir lite senare. Jag har ganska många saker som jag behöver ta tag i. Engelska, svenska, samhäll, idrott, tyska... ja you name it. Antar att det är lika bra att köra igång, läxorna gör sig inte av sig själv.Lockeli lockat håret har jag i alla fall gjort nu precis :)

Bloggtips!

Jag vill tipsa er om min goá vän Julias blogg! Det är en blogg jag läser varje dag och inspireras av :) Ni måste bara kika helt enkelt!

Klicka här eller på bilden för att komma till bloggen! :)


Redigering och Retuschering

När man fotograrerar och arbetar med bilder är det ju inte helt ovanligt att man gör vissa förbättringar i bilden. Frågan man kan ställa sig är vart skillnaden går mellan redigering och retuschering och hur länge bilden känns äkta? I exempelvis vanliga dagstidningar och nyhetstidningar får fotograferna inte redigera så mycket av bilden. Det beror på att bilderna i en nyhetstidning ska visa verkligheten precis som den är utan att förfina den. Det som får ändras är ljus, exponeringar och färger, inte mycket mer.

Om jag skulle fota porträttbilder åt en kund skulle jag kunna redigera ungefär lika mycket som en tidningsfotograf gör, om inte kunden ber om något annat förstås. Det beror på att man vill ha ett äkta resultat.

Reklambilder däremot är oftast väldigt redigerade och modellerna retuscherade. Där finns inga "regler" om hur äkta bilden bör vara utan man kan ändra det mesta. Jag tänkte visa två bilder som jag har tagit. Den ena är orginal och helt oredigerad och den andra har jag pillat med en hel del.

Före/Efter


Ett till exempel:

Före/Efter

Orginalbilderna har varit hyfsade i båda exemplen så det kanske är svårt att de några enorma förändringar. Jag har gjort en hel del ändringar i båda bilderna, (syns bättre om bilden visas i en större storlek). I bild ett är det kanske tydligaste exemplet den vita bakgrunden som jag har fixat till lite.

En av anledningarna till att jag väljer att skriva lite om detta är att vi varje dag möts av reklambilder, bilder i modetidningar och på hemsidor. Vi luras automatiskt av dessa bilder genom att se hur perfekta de ser ut. Inte minst unga tjejer påverkas av att se bilder på smala snygga och helt perfekta modeller i tidningar. Vi strävar efter ett ideal som inte finns. Det jag vill säga med detta är att vi alla är olika, att vi ska uppskatta oss själva och att vara källkritiska till det vi ser.

Man ser det man vill se - eller?

Mitt i-lands problem för dagen är att jag ser fel hela tiden. Jag tror att det står en sak och är helt övertygad om det men när jag tittar en gång till står det något helt annat. Det sägs ju att man hör det man vill höra. Gäller samma sak synen? Knas.


Varje dag lär man sig nåt nytt

Nu inför sommaren kan det vara speciellt roligt att träna och för min egen del satsar jag framförallt på en platt snygg mage. Det är framförallt den yttre raka bukmuskelt, M. rektus abdominis och de yttre och inre sneda magmusklerna, M. obliqus internus/externus abdominis som man lägger fokus på. Men tydligen så finns det en mycket viktigare magmuskel som man bör satsa på att träna. Denna heter M. transversus abdominis och är en djup tvärgående magmuskel.
Transversus är den innersta av magmusklerna och tillsammans med ryggen bildar den en "korsett" som fixar hållningen.

Citat från bloggen http://fetmatillfitness.wordpress.com

"Under dessa magmuskler finns den djupt liggande bukmuskeln – transversus abdominis som nämnt tidigare. Egentligen är det den som spelar allra störst roll för om man har en ”platt” mage eller ej. Den fungerar som en slags muskelkorsett, som håller in magen helt naturligt. Väldigt många tränar mest raka bukmuskeln och obliques men glömmer att koppla in den djupt liggande bukmuskeln. Det är faktiskt fullt möjligt att kunna göra hundratals crunches/situps och ändå ha en otränad djupt liggande magmuskel. Att koppla in den djupt liggande bukmuskeln när man tränar magövningar är lite knepigt och kräver medvetenhet."

Nu är då frågan hur man tränar denna muskeln?!

Jo, några övningar man kan göra är följande:

Det är bra att träna på instabila ytor som exempelvis pilatesboll eller balansplatta då man tvingar kroppen att hålla balansen samtidigt. I alla de övningar som kräver balans har magmuskulaturen tillsammans med ryggen en viktig roll då mycket av balansen sitter just där eftersom mage och rygg är delar som stabiliserar upp kroppen.Statisk träning
Överlag är statiska magövningar effektiva och oftast betydligt jobbigare än dynamisk träning. Statisk träning (även kallad Isometrisk träning) är träning där man låser en rörelse eller position och jobbar med uthålligheten och styrkan. Ett exempel på detta är övningen "Plankan" och även den övningen där man sitter 90° mot en vägg.


"Plankan"

Dynamisk träning
Dynamisk träning (eller Isotonisk träning) är den kanske vanligaste tränings metoden där man gör upprepade rörelser som aktiverar muskeln. Armhävningar, situps och chins är några exempel på dynasmiska övningar.


Vill ni veta fler övningar och läsa hela inlägget om hur man tränar M. transversus abdominis klicka här!

Tell me about your dreamsBeen here all along so why can't you see?

You belong with me


Pics from yesterdayErkänn att vi är rätt snygga ändå?! ;)

En Victoria och en MatildaEn av bilderna från igår. Finaste Victoria! ♥

Fotat med: Nikon D300s + Nikkor 35-70mm f/2.8 + Nikon Speedlight SB-28 (Bilden är tagen med självutlösare)

Nya stjärntecken eller inte?Det här om stjärntecken har varit en snackis i skolan nu på morgonen. Ni kan själva läsa utdraget ovanför. Oavsett om solen skulle ha ändrat sig eller vad det nu var så blir det ju skitkonstigt om man måste byta stjärntecken helt plötsligt!
Själv har jag varit skorpion hela mitt liv och enligt det "nya systemet" skulle jag nu vara Våg? Nej, detta känns inte helt okej faktiskt...

Vad tycker ni?

Torsdags träning

Har varit iväg en timme på ett riktigt köttigt träningspass på gymmet med pappa i en timme. Är verkligen helt slut i hela kroppen och det känns riktigt gött! Som uppvärmning blev det 20-25 minuter på löpbandet med jogging varvat med walkning. Sedan blev det maskiner.

Nu efter träningen är det viktigt att fylla på med ny energi i form av mat. Framförallt proteiner. Därför blir det kokt ägg, ugnsbakad lax och lite grönsaker för min del. Sedan ska jag bänka mig framför handbolls vm innan det blir natten.ett tips på någonting som är både gott och nyttigt ser ni på bilden ovanför. Den består av fiberrikt havre knäckebröd, laktosfri Keso och skivad avocado. Avocado är både gott och nyttigt och innehåller Omega- 3 som är ett viktigt näringsämne.

Vad ska du bli när du blir stor?

Vad man ska bli när man blir "stor" är en fråga man har ställt sig sedan man var liten och ändrat sig har man väl gjort tusen gånger hittills. För ett år sedan var jag sugen på att bli jurist, advokat eller ekonom, men det känns inte riktigt som min grej.
Just nu lutar det åt något av dessa alternativ:
 • Dietist / kostrådgivare
 • Personlig Tränare
 • Sjukgymnast
 • Farmaceut
De olika yrkena är ganska olika men de har ändå samma tema. Alla verkar roliga och det känns som om någonting jag skulle trivas med att jobba med! :)Wednesday

Kom precis hem från skolan, har bara haft en lektion visserligen men dagen kändes lång ändå. Det blir lite så nu när mycket av snön har försvunnit och det är mörkare ute.
Det fick bli en tur till överby efter skolan med Mathilda och Frida för att hämta ut recept, kika runt och hinna klämma i oss lite mumsiga pommes frites, hihi.

När jag kom hem hade jag även fått ett paket med intressant innehåll. Råkade nämligen beställa hem en produkt som heter VitalSlim. Ska testa den i ett halvår och se om jag märker någon skillnad. Den ska nämligen hjälpa till att binda kostfettet och gör då att kroppen tar upp 28% mindre fett från allt man äter. Det får tas med en nypa salt men det kan vara värt att testa.

Annars har jag träningsfri dag idag. Har jäkligt mycket träningsvärk i magen och en fot som är lite mörbultad efter att jag snubblade in i en maskin på gymmet igår. Smidigt värre! Får räcka med att sköta stallet, det är ju träning i sig.


Thinking of you,

Efter en lång skoldag är jag heeeelt slut! Men det är väl så det ska vara kanske :) Vi har väl inte direkt jobbat ihjäl oss kan jag väl inte påstå för idag har det blivit en hel del kikande efter ny bikini! Shit vad jag längtar till Magaluf! När jag sedan kikade in på kontoret hade jag fått ett lååångt "kärleksbrev" på mitt bord från en hemlig beundrare, söting!

Längtar som sjutton till helgen också! Då blir det bland annat en mysig spadag med Victoria. Kommer bli riktigt mys!

Nu ska jag kila iväg och fortsätta packa. Tar mitt pick och pack och flyttar till stan med Emelie inatt :) See youu sweathearts!


Godnatt

Ni skulle bara veta hur fin Ginnie var när jag red idag! Som smör nästan, alldeles mjuk och lösgjord och lugn. Jag har hittat mycket av min ridning igen nu när det blir mycket oftare och fått tillbaka mycket av min sits igen. Riktigt roligt var det! Vi red över bommar på böjt spår idag, något som är bra för att hästarna ska trampa under sig och lyfta på fötterna.
Tänkte bara berätta det :) Nu blir det kvällsmat och Morden i Midsommer!


Ny Kategori: New In

Kom nyss hem från stan. Hade så mysigt hos Mathilda igår så stannade över natten. Ni skulle bara veta vad mycket godsaker jag har proppat i mig det senaste dygnet, mums säger jag bara! :)
Mamma hämtade mig i förmiddags och så åkte vi till Överby för att handla mat. Men som alltid när jag och mamma är i farten handlades det även lite kläder. Nya träningskläder den här gången men ändå. Blev två par nya träningsleggings. Ett par korta och ett par halvlånga och även en tröja.

Alltihop kommer från Stadium för en rimlig summa.Köpte även lite nödvändigheter. Det hör inte till vanligheterna att jag brukar tipsa om saker men man måste ju variera sig lite eller hur! Från vänster:

- Got2b Värmeskydd: Ett jättebra värmeskydd från Schwarzkopf som inte kladdar eller ens syns att man har haft i håret. Man sprayar bara i håret innan man använder exempelvis plattång eller locktång för att det ska skydda håret mot värmen. Funkar prima tycker jag!

- Dove Visible Care Renewing: Ni kanske har sett reklamen för denna duschkrämen och då tänker ni säkert precis som jag gjorde, aa sure bacon... Men! Sen fick jag hem ett gratisprov av duschkrämen som man skulle testa i 14 dagar och jag märkte faktiskt skillnad. Huden blev mycket mjukare och finare och man såg skillnad! Så detta är ett hett tips som funkade på mig i alla fall :)

- Nivea Eye Makeup remover: Vanligt sminkborttagnings medel som framförallt används för att ta bort mascara och andra produkter runt ögonen. Skonsam mot huden och den gör inte heller speciellt ont att få i ögonen.

- Lipsyl: Jag är helt klart beroende av Lipsyl, och detta är favoritmärket. Rosa dessutom, kan det bli bättre?

Saturday

Idag har jag fått massa saker gjorda! Först klipptes totalt 198 klor på 11 kaniner, alla fick hoppa i snön och fick städat till sig. Sedan höll jag voltigelektion och alla var riktigt duktiga. Efter det red jag på Ginnie den lilla tokhästen. Nu har jag precis käkat och ska göra mig lite ordning och packa lite saker.

Om en liten stund beger jag mig mot Mathilda för trevligt lördagsmys! Ha det fint :)

Fredag

Hejhej, trött chey här! Jisses vilken träningsvärk jag har idag, i hela kroppen verkligen! Men jag gillar träningsvärk för då vet man att träningen har gjort nytta :)
Hittills idag är samhällslektionen avklarad, blev att kika på Rapports årskrönika = chill! Nu är det mattelektion som gäller, eller två till och med. Känns lagom taggat men det är bara att le och se glad ut.
Efter skolan blir det gym och solning - gillas!

You're perfect for me

Allting är perfekt. Det låter rätt bra va? När jag tänker efter är livet just nu precis som jag alltid har velat ha det. Jag har ett mål med min träning och med min kost, jag har underbara vänner, jag har hyfsad koll på mig själv och jag är jäkligt glad. Detta året kommer helt klart bli annorlunda än tidigare, det kommer bli kanon hoppas jag! Jag har massor med roliga händelser att se fram emot. Jag kan inte riktigt förklara känslan, men det känns helt enkelt sjukt bra!

Vet att bilden har visats förut, men är det ett ord som beskriver hur jag känner mig nu så är det just lycka.


Zuuuumba!

Kom precis hem! Har varit på Zumba på sportlife med Victoria och det var riktigt kul! :D Inte speciellt jobbigt, men svetten rann rätt bra iaf, hoppas på fler roliga pass! Blir mycket träning denna veckan vilket verkligen gillas! Imorgon blir det kondition/styrka på idrotten i skolan och på fredag blir det gym med V igen!

Vad har mer hänt idag tro, jo jag har vart hos farbror doktorn. (Det var en kvinlig läkare, men iaf). Fick ta en del blodprov och sånt, läskigt, men det kändes förvånande lite :)

Nu när jag fortfarande är taggad ska jag passa på att träna lite till! Mage/rygg och hantlar får det bli!


En sån där dag

Tisdag. Skulle i vanliga fall innebära en relativt bra dag, men det var helt enkelt inte min dag idag. Egentligen började väl oturen igår med yoghurten i hela väskan och allt det där men idag var värre.

Åker som vanligt hemifrån med mamma vid 7-tiden, blev avsläppt på resecentrum, gick till torget. Kom på att jag glömt husnycklarna hemma, grattis. Tar bussen till skolan för att vänta på första lektionen som förövrigt började 12.40. Får ingenting gjort på hela dagen, gör mig inte så mycket i och för sig. I sista stund bestämmer jag mig för att slänga ,mig på bussen till stan och träffa Emelie. Smyger ut till busshållplatsen och väntar, väntar och väntar.... efter 40 minuter upptäcker jag att det inte går några bussar alls (uppehåll en viss tid på dagen). Great! Får vänta ytterligare en stund, fördriver tiden med min nya hobby, att smsa. Till slut kommer en annan buss, seg såklart och så kom jag till slut till stan.
Ska gå och möta upp Emelie och håller på att göra en riktigt snygg vurpa mitt på gågatan, pinsamt. Som tur var räddades dagen med lite käk på Max, host host, så gick det med det nya livet ja...
Dessutom har jag gått runt och känt mig gravid hela dagen :o Inte för att jag vet hur det känns såklart, men magen har varit alldeles svullen och humöret upp och ner.

MEN nog med klag för idag, det handlade ju om inställningen eller? :D

Nyårslöften och sånt

Jag har gått och funderat en hel del på vad mina nyårslöften för 2011 ska vara och jag har kommit fram till följande:

 • Börja träna!! Vill till exempel att det ska synas att jag har rutmage, och vill få mer muskelmassa.


 • Äta rätt! Ingen mer skräpmat och onyttigheter förutom vid speciella tillfällen, lite måste man ju unna sig ibland. Jag ska äta mycket mer frukt och grönt och det blir till att bara dricka vatten :)


 • Kunna gå ner i spagat på båda benen! Detta ska gå om jag bara vill! :)


 • Vara nöjd med mig själv och min tillvaro oavsett. Hur man mår beror mycket på inställningen så detta året ska jag vara mycket mer positiv! :)

 • Sköta skolan. Ett återkommande nyårslöfte, men det är också ett måste.

Måndag

Hemma efter en första skoldag och ja, den var helt okej. Nästan rätt bra faktiskt bortsett från min mage som fullkomligt är dum i hövet. Måste ätit nåt skumt för den flippade totalt. Har lagt om kosten lite nu så ska jag se om det funkar bättre. Började även morgonen med att upptäcka att min yoghurt hade gått sönder och kletat i heeeela väskan - lyckat!

Eftersom det var lång dag idag var det extra skönt att komma hem. Tur att jag har mina sötingar i skolan som gör dagarna roligare i alla fall!

Några vidare planer har jag inte för kvällen, funderar på lite träning, lite plugg och att avsluta med ett varmt bad! Funderar på att lyxa till det med ansiktsmask, levande ljus och lugn fin musik. Så får det bli helt enkelt!


Bilden är från i somras tror jag. Jag saknar att vara brun, dessutom är det skönare att slippa alla tjocka kläder. MEN, det är bara prick 150 dagar kvar till sommarlovet! :D

I'm yours if you're mineInsåg precis att det spöregnar och blåser ute. Jättemycket faktiskt. Jag vill ha sommar, jag vill fota, jag vill vara fri att göra vad jag vill. Men jag är ganska nöjd ändå, det kunde ju vara värre.

RubrikGjorde den här bilden för några dagar sedan, för jag tänkte att jag skulle skriva ut den och ha som tavla. Skulle nämligen passa perfekt i mitt rum nu när jag har börjat få lite ordning här. Men precis när jag skulle skriva ut tog bläcket i skrivaren slut - Typiskt!

Har suttit med läxor hela dagen så här sista dagen på lovet. Det är väl väldigt att man ska vara så bra på att skjuta upp allt tråkigt jämt! Suck. Men nu är historian klar och det känns förjäkla gött! Bara några mindre uppgifter kvar, sedan slipper jag förhoppningsvis mitt dåliga samvete. Time to work.

FirefliesVad ni än gör så MÅSTE ni kika på den här videon! Låten är underbar, och filmen också, så tillsammans kan ni ju bara gissa. Kärlek

Maj 2010Med Maj månad kom också lite varme väder och jag var ute en hel del och grejade. Hoppade studsmatta, cyklade och tränade en hel del. Power walk var helt klart en favorit!


Årets första middag åts ute på altanen den 2 Maj.


Hängde nere på bryggan med min góa Emelie :) Vi käkade massa godsaker och hade det allmänt gött!
Ungdomsbrandkåren i Trollhättan firade 10-års jubileum och jag var där tillsammans med mina gamla brandkårsvänner. Vi kikade på det årets angångselever och fikade. Sedan blev det ju självklart en tur i brandbilen också...


Efter en grillkväll hemma hos Frida med grymma brudar blev det x- antal promenader runt i staden. Tillslut släpade jag med mig min lilla lagoma packning och knallade hem till Agnes. Det var en ganska galen natt och den kommer jag minnas! Vi var på riktigt knas humör båda två tror jag och ja, bilden säger en del av vad vi gjorde iaf...


För första gången i mitt liv sprang jag vårruset! Från att inte ha tränat någonting alls innan lyckades jag springa 5 km på en bra tid. Att dessutom vara tillsammans med vårat grymma lag - PINK POWER var ju något extra!


Vitsippor!


Sixten växte och blev stor och vi började beta in dem på gräs. Tror att jag fotade den här bilden med manuell fokus på kameran, började i alla fall öva på det vid denna tidpunkt.


I Apil- Maj föddes Nasses kull. Min kanin Hundra Kilo Kärlek var pappa och jag bestämde mig för att ta en unge ur kullen. På bilden är Nasse kanske fyra veckor, och det var vid detta tillfälle som jag bestämde mig för att det var henne jag ville ha.


Till denna bilden har jag inte mer att säga än ♥


Denna dagen var jag och mamma ute och promenerade med Ginnie. Minns att det var två regnbågar på himlen och luktade sommarregn ute... :)


En hel del glassätande blev det. Vi köpte inte bara glass på Överby, jag, Agnes och Frida utan tidigare på dagen hade vi faktiskt köpt ett helt paket med glasstrutar... Hoppsan.., det var dagen då vi bestämde oss för att bara leva på glass ;)SchteekBilden togs i April 2010, och jag hade precis varit iväg och införskaffat ett par nya solbrillor. Kommer ihåg att jag kände mig fett cool den här dagen, och jag var väldigt glad över att kunna ha solglasögon. Innan jag skaffade linser och hade glasögon hela tiden gick ju nämligen inte det. Tänk vad mycket man kan minnas bara genom att se en bild... Minns till och med i vilka affärer jag var denna dagen och vilka människor jag träffade... Galet!

April 2010

I April försvann äntligen det sista av den snö som täckt landskapet de senaste månaderna. Jag kommer ihåg känslan då jag fick byta mina tunga vinterkängor mot ett par lätta tygskor, det var som att gå på moln...

Något jag gjorde denna månaden men som jag inte har några bilder kvar från är att jag bakade väldigt mycket! Allt från kakor till Amerikanska jättechokladmuffins!


Sixten fyllde två år vilket firades med "barnkalas" i sadelkammaren där det bjöds på tårta och saft respektive kaffe. Det fanns även ett bildspel som rullade på min Macbook som jag hade släpat med.Så blev det påsk vilket firades med familj samt mormor och morfar. En god påskmiddag dukades upp och åts i all hast innan alla begav sig ut i det soliga vädret.Mina första par converse inhandlades - ett riktigt bra köp! Ett par skor som har varit med om de flesta av sommarens galenskaper och som används även idag.


Ett tydligare vårtecken än detta i trädgården? Skulle inte tro det :)


De första visionerna om ett nytt liv som vältränad började någonstans här. Dessvärre höll det inte i sig så länge...


Det blev inte bara en utan två mysiga grillningar med folk från klassen denna månad. Riktigt trevligt!


Jag och Agnes drog till Lysekil för att hälsa på Annika och Emilia. Det blev två toppendagar med lite av varje, fest till exempel! :D


Aprils sista dokumenterade händelse var en eftermiddag på en brygga i Vänersborg. Där åts salladen som tidigare köpts på Kalasboden om jag inte minns fel.

Mars 2010

Detta är en av mina absoluta favoritbilder från Mars förra året. Den togs en härligt solig dag här i Sjuntorp. Bilden har jag förövrigt som profilbild på facebook just nu för den som vill veta :)


För första ( och hittills enda) gången i mitt liv provade jag sushi i Göteborg under en utflyktsdag med familjen. Självklart var sushin vegetarisk! Trots det konstaterade jag att det inte riktigt var min grej. Kanske en vanesak, vad vet jag?


Skolan anordnar en resa till Hovfjället vilket blir en heldag med skratt, mycket skidåkning och härliga människor. Väl tillbaka hemma var man rejält trött!


Sixten löshoppas för första gången, och som ni ser är han en naturbegåvning ;)

Februari 2010


Februari inleddes med roliga fotograferingar ute i snön. Och yes, det var lika varmt som det ser ut ;)


Det var otroligt mycket snö denna månad. Tak rasade in här och var. Bland annat på en kaninutställning där många många djur begravdes under rasmassorna. För min egen del gick ridhustaket sönder och kom att bli avstängt under en tid.


Även på baksidan av huset syntes det att det hade snöat rejält. Inte var dag man får skotta sig fram till kaninerna...


En trevlig överraskning blir att jag en dag bestämmer mig för en till kanin. I hemlighet tar jag och Julle bussen på vinst och förlust och åker till Överby. Där hittar vi en söt liten gosse som får följa med hem. Vi packar ner honom i en låda och tar bussen hem igen där mina föräldrar väntar helt ovetande... Jag döper honom sedan till "River Flows In You" efter en favoritlåt på piano. Nu kallas han för "Laban".
En av de roligaste händelserna denna månad var Göteborg horse show med Emelie! Det kommer jag minnas länge :)


Det var februari månad i korthet.

Januari 2010

Jag börjar en ny kategori som heter "Årsresumé 2010". Hade först tänkt att ta hela resumén i ett inlägg, men det blev över 100 bilder så för allas skull tänkte jag dela upp den månadsvis! Här kommer sammanfattningen av Januari månad.


Med mängder av snö och härligt väder inledde jag året med en mysig uteridning i snön på min vackra springare. har mängder med fina bilder från detta tillfället. Kommer även ihåg att jag frös som en gris, kallt som det var...Mitt intresse för fotografering växer stadigt och den här bilden tas en morgon i januari. Helt klart en av mina favoriter genom åren.


Det införskaffas massa saker! Bland annat en dressyrsadel med matchande träns.


Keyboarden åker fram på nytt och det spelas en hel del. Vi hade även många roliga stunder under året med musik i skolan. Saknar det en hel del även fast jag är rätt omusikalisk av mig...

Det var Januari det. Det hände inte jättemycket den månaden utan allt flöt på ganska bra. Jag var väldigt glad hela Januari om man läser i min gamla blogg :)

Årsresumé eller inte?

Vad säger ni, skulle det vara kul med en årsresumé?


Come over tonight

Igår fick jag en plan, en mycket bra en. Nämligen att hoppa av skolan, flytta utomlands och gifte mig med Jared Leto, eller nån annan. Eller om jag kunde få låna nån söt kille som kan spela akustisk gitarr eller piano vore det också helt okej! Musik säger jag bara, kan inte sluta lyssna faktiskt.

Blev jobb för min del även idag så nu är jag trött som satan. Imorgon ska jag ha sovmorgon för sjutton gubbar! Väck mig på egen risk... hahah

Har haft bästa tänkbara sällskap hemma hos mig idag, nämligen sötaste Frida. Vi kikade bland annat på Tsatsiki. Guud vad längesen jag såg den filmen och vad små och söta dem var! Dog lite smått... (a)


Serious face på oss här dåva. Annars skrattar vi nästan konstant ;)

Jag har vetat länge, men jag bara hatar att ge upp;

Känns inte helt ovanligt att jag inte vet vad jag vill med mitt liv.
Hjärtat har sin åsikt, hjärnan är dock inte lika säker... Lite övertygelse tack?
:)


Now I'm on my own side, It's better than being on your side

Vilken bra dag! Började jobbet 7.30 - jobbade extra i stallet tre timmar. Det gick bra och var ganska kul!Efter jobbet passade jag på att mocka till mina hästar och sedan red jag på Ginnie. Vi har börjat sätta igång henne nu efter ett längre uppehåll. Fick några riktigt bra tips och en övning som faktiskt funkade riktigt grymt bra! Väl hemma, inspirerad och glad lagade jag mat till mig och Ludde och nu är jag på väg ut mot mina söta kaniner. De ska bli lite pysslade med. Produktiv dag! Idag börjar jag mitt nya liv, det känner jag absolut!


Don't let me stop you,


Just nu känner jag mig precis som den här låten. Det är nog det bästa med musik, att den förklarar så mycket åt en utan att man själv behöver säga nåt.

I used to be a little bit shy
I kept my deepest feelings inside
Speaking up to you about my
Emotions has always been hard
But this just can't wait
Tonight I feel a little bit brave
So I won't let one more day pass without you
Explaining what we are

This is gonna sound kind of silly
But I couldn't help but notice
The last time you kissed me
You kept both eyes opened
Baby can you tell me what does that mean?
If you're looking over your shoulder
Then you don't need to be with me
And I don't need to hold on

Don't let me stop you
From doing what you want to do
You don't wanna stick, trust me it's cool
Take no chance get over you
No no, don't let me stop you
If you wanna leave baby you can leave
Just don't pretend that you're into me
If it ain't true, no
Don't let me stop you

A lot of things I can take
Got a high thresh hold for pain
But let's get one thing straight
I'm not down to share you with anyone
If that's not what you're looking for
Nice knowing you but there's the door
Cause I know that I can find someone
Who'll give me what I want

This is gonna sound kind of silly
If you're looking over your shoulder
Then you don't need to be with me
And I don't need to hold on

Don't let me stop you
From doing what you want to do
You don't wanna stick, trust me it's cool
Take no chance, get over you
No no, don't let me stop you
If you wanna leave baby you can leave
Just don't pretend that you're into me
If it ain't true, no
Don't let me stop you

Even if I end up broken hearted
I won't lie
I don't wanna hear goodbye
But either way I'll be alright

Don't let me stop you
From doing what you want to do
You don't wanna stick, trust me it's cool
Take no chance, get over you
No no, don't let me stop you
If you wanna leave baby you can leave
Just don't pretend that you're into me
If it ain't true, no
Don't let me stop you

Don't let me stop you
From doing what you want to do
You don't wanna stick, trust me it's cool
Take no chance, get over you
No no, don't let me stop you
If you wanna leave baby you can leave
Just don't pretend that you're into me
If it ain't true, no
Don't let me stop you.

Skorna med stort S

Har varit på Överby och mellandagsrean med min kära vän Emelie idag. Hittade lite småsaker även om allting inte var på rean just. Efter några timmar i affärer och spännande bilturer (ledtråd: det är väldigt halt ute) åkte vi mot Strandgatan där vi mötte upp Mathilda för en fika.Dagens klädsel ser ut som följer
Jeans - Cheap Monday (köpta på Pondus)
Linne - Ullared
Tröja - Hööks
Skor - Scorett
Och lite lockat hår på det!Här har ni dem, skorna med stort S. Ursnygga tycker jag! Dock ser dem lite gröna ut på bilden, men det är dem inte. Köpta idag, på Scorett!
Örhänget är nytt och kommer från Accent, köpt för endast 18 spänn! Är svinsnyggt att ha om man har håret uppsatt som en sidecut och ska bara användas ett i taget.
Klockan har jag fått i födelsedagspresent från Emelie, gillar den skarpt!


Linnet är köpt på rean på Carlings för 75:- Färgen är dessutom en favorit.

Blev även varsitt örhänge till Emelie och mig, vi delade nämligen.

Nyår och sånt

Gott Nytt År på er alla! Jag hade en kanonbra nyår! Kan ha varit den bästa hittills.. Stressigt blev det som alltid förstås. Dagen började med att jag åkte och handlade mat tillsammans med Frida och Jasmine. Vi passade även på att kika i några affärer, men det hittades inget kul.

Vi fixade mat och oss och menyn såg ut som följande:

 • Fördrink
 • Förrätt: Toast med skagenröra
 • Huvudrätt: Potatiskroketter, kyckling, bearnaisesås, sallad, champinjoner
 • Efterrätt: Chokladpudding med grädde
Massa gott att dricka till det- mumma!
Efter att vi hade haft middagen, ja det glömde jag säga, "vi" är alltså 7 personer.. Vi drog ner till staden jag, Frida och Emelie där det blev lite olika turer och träffa olika folk. Trevligt helt enkelt! Sedan blev det det klassiska: att kika på fyrverkerierna vid oskarsbron i Trollhättan. Det var fint tror jag ;)

Sprang på mängder mer glada människor som det hejades på. Vissa hade man träffat nyss, andra var längesedan. Sedan blev det efterfest en bit bort, inte heller det otrevligt. Sammanfattningen av kvällen var mycket promenerande kors och tvärs och många glada skratt.

När jag och Frida anlände till henne vid fyra tiden imorses var vi rätt trötta. Till frukost passade vi på att knöka i oss en big-pack chips! Göttans!

Två visningsbara bilder från igår hittade jag i min kamera.

RSS 2.0