Hoppfilm på Sixten

 
Det går jättemycket framåt med hästarna just nu. Sixten gör enorma framsteg. Detta är ett klipp från när vi hoppade i veckan!

Hundblogg !

 
Jag har just nu fyra olika bloggar som är någorlunda aktiva - det ni! Puckat eller överambitiöst, ni väljer själva. Men oavsett så kommer jag att presentera min senaste blogg, hundbloggen. Den kommer jag och Jonas ha som dagbok över Chabo för att kunna följa hans utveckling. Är ni hundintresserade tycker jag absolut att ni ska ta en titt. Namnet på bloggen är "Min första hund" vilket är passande. Ni hittar den på adressen www.minforstahund.blogg.se 
 
Samtliga av mina bloggar: 
Hästblogg: www.pafyrahovar.blogg.se
Tränings-/vardagsblogg: www.matildabennhage.blogg.se
Fotoblogg: www.bennhagefoto.blogg.se
Hundblogg: www.minforstahund.blogg.se

Vardagsträning för benen

 
Sedan vi skaffat hund vet jag inte hur många gånger jag springer upp och ner för trapporna till lägenheten. På morgonen ska man ut, efter vaje gång han har ätit, sovit, lekt, eller helt enkelt bara när det var en tillräckligt lång stund sedan man var ute sist. I och med att Chabo är liten och växer bär vi honom upp och ner för trapporna än så länge. Nu bor vi som tur är bara på andra våningen, men det blir några steg om dagen. Just nu väger han omkring fem kilo, men han växer så det knakar och blir snart för tung för att bära. Det känns i benen efter en vecka att det blir en nyttig vardagsmotion. 

Veckans utmaning med Ida

Efter några veckors träningsvila är jag nu taggad att köra igång igen! Jag kommer därför att haka på Idas veckans utmaning som denna veckan är djupa squats! Idas blogg hittar ni HÄR för inspiration och många bra tips!
 
 
Vad säger ni, nu kör vi! 

Mina favoriter

 
Igår fick jag hjälp av Johan att rida på Sixten. Ibland är det bra att en mer skicklig och erfaren ryttare sitter upp och rider till honom lite. Det såg jättefint ut! Själv red jag på Ginnie vilket gick kanonbra! Hon är jättefin att rida på sommaren. Fler bilder finns på HÄST-bloggen. 

Vi har blivit med hund


Låt mig presentera Chabo! Vår elva veckor gamla labrador/ golden retriever valp som vi hämtade i söndags. Han är helt underbar! Fler bilder kommer inom kort. 

Sista dagen på jobbet


Min sista arbetsdag är gjord och någon veckas ledighet väntar innan skolan drar igång igen. Jag har valt att fortsätta läsa till ekonom trots allt. Det känns som rätt val att göra. Nationalekonomin har varit min akilleshäl men de kommande fyra terminerna kommer ha andra huvudområden. 

Sommarjobbet har varit fantastiskt roligt och absolut det bästa jobb jag haft. Förhoppningsvis innebär det att jag får jobba extra ibland. En fin bukett blommor, paraply och biobiljett fick jag med mig tillsammans med nya erfarenheter. 

Löpning med högre tempo


Igår var det dags för löpning igen med brorsan. 2,5 kilometers spåret valde vi med målet att hålla högre tempo. Det blir lätt att man hamnar i en "bekväm fart". Därför bestämde vi oss för en kortare sträcka och att istället utmana oss med högre tempo. Med facit i hand gick vi ut lite väl hårt. I början av spåret finns nämligen en härlig uppförsbacke. Vi körde på i riktigt bra tempo den första kilometern innan mjölksyran dök upp. 

Efter halva sträckan delade vi på oss och Ludde med sina långa ben och bättre kondition fick sticka i förväg. Själv hade jag det lite trögt igår. Men trots det var det roligt med en utmaning och det kändes skönt när jag väl var i mål.


RSS 2.0