Detox - rensa kroppen från insidan

 
 Jag ska under några dagar testa detox. Detoxar gör man för att framförallt rensa kroppen på gifter och slaggprodukter. Det finns en del olika varianter av kurer som till exempel att helfasta, halvfasta eller endast äta råkost. Jag har bestämt mig för att köra någon form av mjukfasta. Det kommer innebära att jag kommer äta några mål mat per dag (baserade på grönsaker och soppor), för att försöka få någon substans i magen. Att enbart köra en kur på olika drycker är ingenting som passar mig. 
 
Min idé med detta är även att jag själv ska laga allt jag stoppar i mig eller dricker från grunden, och att äta så "rent" som möjligt. Det blir inga pulver eller speciella detoxteer som man kan köpa då detta är första gången jag testar detox. I och med att jag inte vet hur kroppen kommer att reagera på detoxen kommer jag att testa mig fram försiktigt.
 
Under detox ska man undvika följande: Kött, fisk, fågel, mejeriprodukter, spannmål, socker, kaffe, svart te, alkohol. Istället ska man satsa på att äta mycket frukt och grönsaker. För att behålla så högt näringsinnehåll i det man stoppar i sig är det bra att inte tillaga maten för länge. Långstekning och överkokning är två exempel på tillagning som tar bort många av de näringsämnen som finns i maten.
 
Viktigt är också att man dricker mycket under tiden man kör en detox eftersom syftet är att rensa kroppen på "avfall". Vätska hjälper kroppen att snabbare rensa systemet och är också viktigt för att undvika uttorkning. Mitt bästa tips om man har svårt att få i sig vatten är att smaksätta genom frukt och bär. Att skiva i citron eller lägga exempelvis hallon i sitt vatten är ett bra tips. Att pressa egna juicer kan också vara ett bra alternativ. En enkel och god favorit som jag har är att pressa apelsin och citron. 
 
Jag kommer att börja försiktigt, och framförallt köra en kur under helgen. Sömn och återhämtning är nämligen exra viktigt i och med att det blir en omställning för kroppen att ändra kosten. Ekologiskt och KRAV-odlat är det bästa om man vill undvika konstgjorda tillsatser. Det viktigaste tycker jag är att förstås lyssna på sin kropp och att man ska må bra under tiden man detoxar. Är man osäker tycker jag att man ska fråga om tips och råd för att få ut ett så bra resultat av sin detox som möjligt. 
 
Detta är min uppfattning och mina detoxtips. Självklart kommer en återkoppling när jag har avslutat kuren. 

Kommentera här!
Postat av: linn

lycka till :D!

2014-06-16 @ 13:12:00
URL: http://linnsees.forme.se
♥ Lämna gärna en kommentar!


Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)

Namn på din blogg/hemsida:

Kommentera här:

Trackback
RSS 2.0